COVID19 : Kes Ini Dijangkakan Akan Ada Penambahan Yang Mendadak Pada Bulan April

COVID19 : Kes Ini Dijangkakan Akan Ada Penambahan Yang Mendadak Pada Bulan April

PUTRAJAYA: Kementerian Kesihatan menjangkakan akan ada pertambahan secara mendadak kes positif COVID-19 menjelang pertengahan April ini. Ketua Pengarahnya, Datuk Seri Dr Noor Hisham Abdullah, berkata atas sebab itu pihaknya sudah membuat pelbagai perancangan bagi mengelakkan perkara berkenaan terjadi. “Dari segi pembersihan, kita adakan proses nyah kuman dan jangkitan di semua tempat. Selain itu, kita bekerjasama dengan pihak kementerian, Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) serta majlis daerah. “Selain itu, kita turut mencari dan menguji mereka yang positif ini untuk dikuarantin. Bagi mereka yang mendapat keputusan negatif pula, perlu adakan kuarantin secara sukarela,” katanya dalam sidang media harian, di sini.

Kementerian Kesihatan menjangkakan akan ada pertambahan secara mendadak kes positif COVID-19 menjelang pertengahan April ini.

Ketua Pengarahnya, Datuk Seri Dr Noor Hisham Abdullah, berkata atas sebab itu pihaknya sudah membuat pelbagai perancangan bagi mengelakkan perkara berkenaan terjadi.

“Dari segi pembersihan, kita adakan proses nyah kuman dan jangkitan di semua tempat. Selain itu, kita bekerjasama dengan pihak kementerian, Dewan Bandaraya Kuala Lumpur (DBKL) serta majlis daerah.

Baca Juga :

  1. Internet Percuma Sepanjang PKP Bagi Pengguna Celcom, Digi, Maxis dan UMobile
  2. Permohonan Bagi Dapatkan Bantuan Bekalan Makanan Untuk B40
  3. BSH Di Agihkan Pada Bulan Julai & Cara Semakan Status Permohonan

“Selain itu, kita turut mencari dan menguji mereka yang positif ini untuk dikuarantin. Bagi mereka yang mendapat keputusan negatif pula, perlu adakan kuarantin secara sukarela,” katanya dalam sidang media harian, di sini.

sumber-Berita Harian

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *